Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Vad betyder "Du har 3 st nej/ej svar kvar, sen blir du spärrad"?

På Mina sidor står det "Du har 3 st nej/ej svar kvar, sen blir du spärrad". Vad betyder det?

Karolina Kommunikatör Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Det betyder att när du har sökt och blivit erbjuden lägenhet så har du möjlighet att tacka nej (eller inte höra av dig) max tre gånger.
  Tredje gången du gör det så spärras du från att söka lägenhet under sex månader. Kötiden fryses under tiden.
  Du har inte blivit erbjuden något därför står det att du har tre gånger kvar av tre.
  Så länge du inte sökt och blivit erbjuden en lägenhet så behöver du inte bry dig om den texten.


  Karolina Kommunikatör
 • Hej senFörlåt mig jag har inte fått inför erbjuden något lägenhet och ni har inte mailat till mig om lägenhetKö så jag vill söka lägenhet Tack Mvh Daniel
 • Hej, tack för din fråga. Jag är rädd att jag inte förstår ditt problem? Du söker själv lägenhet och får erbjudande till Mina sidor. Vi mailar bara om du är bland de som har mest poäng (de 10 första i kön).

  Ring vår Boservice imorgon mellan kl 08:00 och 13:00 istället så får du förklara för dem så att de kan hjälpa dig. Telefon 08-58083600.
  Trevlig kväll!
  Mvh Katharina
 • Hej! Jag ser på mina sidan att jag fick 3 styck erbjudande.  Vart? När? Förstår inte
 • Hej tack för din fråga!
  Om du menar raden där det står så här:

  så betyder det att du inte fått erbjudanden som du tackat nej till. Du har alltså alla dina 3 gånger kvar när du söker en lägenhet.

  Hälsningar
  Katharina

 • Hej!

  Jag vill veta om jag står kvar i kö eller inte? Får jag söka lägenhet? om svaret är ja, vad måste jag göra?

  Vänligen
  Madineh

 • Hej Madineh! Tack för din fråga.
  Det här är ett öppet kundforum där alla kan se vad som skrivs. Därför vill jag inte att du uppger ditt personnummer vilket jag behöver för att se om du står i vår kö. Ring istället vår Boservice på 08-580 836 00 och fråga dem så kan de svara.
  Mvh
  Katharina
 • Hej
  Jag vill veta är det ett problem för mig om lägenhet  också är det något nytt
  Tack
 • Hej Yasser!
  Den här tråden handlar om att det står "Du har 3 st nej/ej svar kvar, sen blir du spärrad" på Mina sidor. Det betyder att när du har sökt och blivit erbjuden lägenhet så har du möjlighet att tacka nej (eller inte höra av dig) max tre gånger. Tredje gången du gör det så spärras du från att söka lägenhet under sex månader. Kötiden fryses under tiden. Så länge du inte sökt och blivit erbjuden en lägenhet så behöver du inte bry dig om den texten.
  Om det är något annat du undrar över så ring Boservice på tel 08-580 836 00.
  Karolina Kommunikatör
 • Hej jag har gjort en intresse anmälan på en lägenhetHur Vet man vilket man står på i kön? 
  Tack på förhand
 • Hej Elenor, tack för din fråga!
  När du är inloggad på Mina sidor kan du se vilken plats du har i kön för den lägenhet du sökt. De tio första i kön får erbjudande om kontraktet och visning.
  Med vänlig hälsning
  Katharina
 • Hej Karolina.. om jag bor inte i Järfälla jag kan inte hämta lägenheten från Järfälla hus ?? Tack
 • Hej Ahmed!
  Du måste bo eller arbeta i Järfälla kommun minst 50% av din kötid för att bli godkänd den dag som du blir erbjuden lägenhet. Vi kontrollerar det i samband med att du är aktuell för att få teckna kontrakt.
  Med vänlig hälsning
  Katharina
 • Jag har noterat att efter att jag har tackat nej till en bostad så skjuter ni fram datumet 2-3 månader från när Nej-svaret ska börja gälla. Det betyder att det blir längre tid än vad ni uppger dvs 6 mån. T.ex så tackade jag nej i juli och Nej-svaret börjar gälla from oktober. Ni får därmed 3 extra månader i er beräkning som bör adderas till de 6 månader som ni uppger är det som gäller. Alltså är det 9 mån som är den korrekta tidsgränsen, inte 6 mån
 • Hej!Det som händer är att din kötid fryses under de sex månader du är spärrad och börjar ticka på den dagen dom spärren släpper. Det har ingenting med nio månader att göra.MvhKatharina
 • Det var inte svar på min fråga. Jag har INTE fått min kötid frusen eftersom jag har 2 nej-svar kvar INNAN detta sker. Trots det har jag noterat att ni skjuter fram tiden från när tacka nej-svaret börjar gälla 2-3 månader, vilket jag beskrev i mitt första inlägg i detta forum. Därmed blir det 9 mån från när jag återigen har 3 nej-svar kvar. juli- oktober är 3 månader. Jag tackade nej i juli, det korrekta räknestättet är att man börjar räkna månader därefter, inte efter oktober. Vad har oktober med mitt nej-svar i juli att göra? Annat än att ni får längre tid
 • Hej igen Katarina!
  Jag behöver titta på ditt konto för att helt förstå din fråga och kunna svara utifrån det du sökt. Vänligen maila mig ditt personnummer och namn på jhab@jarfallahus.se , Attention Katharina A så får vi titta på det och återkomma under morgondagen.
  Med vänlig hälsning
  Katharina
 • Hej igen Katarina!
  Vi har tittat på ditt konto och jag tror det rör sig om ett missförstånd.
  Om det är kolumnen längst till höger du menar (Gäller fr.o.m) så visar det inflyttningsdatum på lägenheten du sökt och tackat nej till. Det har ingenting med ditt datum för Nej-svaret att göra.  Mvh Katharina

 • Tack för svar. Det skulle vara bra om ni på er web, när man är inloggad, kan se när man återigen är uppgraderad till att ha 1-2 tacka nej-svar kvar. Kanske finns den funktionen redan, men jag har inte hittat den, vilket har medfört att jag har behövt ringa era handläggare för att ta reda på dessa datum.
 • Hej igen, nej den funktionen finns inte. Du får informationen i form av att du ser hur många nej du har som räknas (inom senaste rullande 12-månadersperioden). Du ser också i historiken vilket/vilka dina senaste Nej är och kan på så sätt själv räkna ut vilket/vilka Nej det är som räknas.
  Mvh
  Katharina
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.