Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Säkrare torg i Barkarby centrum

Tycker att Barkarby centrum borde göras mer säkert för oss alla oskyddade gångtrafikanter. Hela centrum borde vara tillgängligt på de gåendes villkor, max gång fart ca 5 km/h. Se till att infart via Jaktvägen, gångbanan utanför gamla postlokalen blir avstängd. Det ska bara finnas en (1) infart. Området vimlar av barn från skolor (t.ex. Lasse-Maja förskola) och många äldre från seniorboendet. Området är idag belagt med fordonsförbud, men efterlevs dåligt. Skulle gärna se att vi får ett torg på samma villkor som den vid Jakobsbergs station. Bl.a. borde bryggerileveranser till restaurang Lilla Barkarby kunna ske på baksidan (Jaktvägen). Om det är kommunen eller Järfällahus som har ansvaret för området vet jag inte, men något behöver göras åt trafiksituationen innan en olycka händer.
Annars bra att man nu beskär träd och förnyar planteringarna!

Kommentarer

 • Hej, tack för ditt meddelande och engagemang i miljön runt Barkarby. Allt är inte saker som vi på Järfällahus hanterar utan precis som du skriver kommunen. Jag skickar ditt inlägg vidare till ansvarig förvaltare hos oss som input i vårt arbete med området.

 • Instämmer i vad Lars -Erik skrivit. Mitt önskemål är parksoffor på våra gårdar. Det är verkligt dåligt att boende och besökare inte har något att sitta på. Fasta bord med bänkar finns men de är inte alls sköna att sitta på och njuta av grönskan. De passar endast att sitta på en kort stund och äta och dricka.
  Jag önskar parksoffor runt "stora gården" vid förskolan. Det skulle åka trivseln om boende kan gå ut och sätta sig på gårdarna. Tack! Ser fram mot att det placeras ut.
 • Hej!

  Jag ska föra vidare ditt önskemål till förvaltaren för Barkarby.

  Önskar dig en fin sommar!
 • Att det är skräpigt i hela Järfälla det har vi läst om i lokaltidningen. Men hur länge
  ska vi behöva stå ut med lumphögen utanför Coop Den.
  har legat där i 4 år nu Det finns en lag om nedskräpning i miljöbalken som
  kan användas för att bli av med skräpet. Använd den
  stig
 • Hej Stig!
  Tack för ditt meddelande. Vad bra att du är uppmärksam på hur det ser ut i ditt område.
  Har du gjort en felanmälan? Det är ett bra sätt att påtala att något inte är som det ska i våra områden. Det gör du enklast som inloggad på Mina sidor eller via telefon på tel 08-580 836 00.
  Jag ska framföra dina synpunkter till ansvariga personer.
  Karolina Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.