Rökning på balkong

Jag har ett par grannar som går och röker ibland 2 gånger i timmen. Det är OMÖJLIGT att ha balkongen öppen nu på våren/sommaren. Stanken från den där tobaken dom röker är enormt äcklig. Vad kan jag göra?
umbongox Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Umbongox!

  Jag förstår ditt problem och irritation. Tyvärr finns inget lagutrymme för oss att förbjuda rökning på egen balkong, så hittills har inga sådana ordningsregler införts.

  Är det ett stort besvär kan du prova att kontakta din förvaltare för att diskutera situationen. Din förvaltare når du antingen via e-post förnamn.efternamn@jarfallahus.se eller genom att ringa 08-580 836 00.

  Hoppas att det blir bättre!
  Vänlig hälsning,
  Li Kommunikatör/ Hyresgästkoordinator
 • Hej,

  Jag har också en fråga angående rökning. Jag förstår att rökning på balkong ej är förbjudet, men kan röklukt i trappuppgången åtgärdas på något vis? Jag vet inte om det är någon som står inomhus och röker eller står precis utanför porten med öppen dörr så att stanken vandrar in i hela trapphuset, men det är ett problem jag har lagt märke till ett flertal gånger. Jag tycker även att det har luktat annat än bara cigarettrök både på balkong och i trapphus, vilket inte känns så trevligt. 

  Mvh, Jessica
  Jessica
 • Hej Jessica!
  Att bli störd av rök är inte roligt.
  Det är inte tillåtet att röka i husets allmänna utrymmen. Däremot kan vi tyvärr inte förbjuda rökning utanför porten, troligen inte ens efter att den nya tobakslagen träder i kraft i sommar.
  Jag rekommenderar att du ringer oss på 08-580 836 00 och pratar med Boservice som kan hänvisa dig till rätt person att tala med om problemet.
  Handlar det om olagligheter så kontakta polisen direkt.
  Karolina Kommunikatör
 • Hej,
  Vi har ett jätteproblem angående rökning. Jag har kämpat för att få grannar att inte röka i trapphuset eller precis utanför med öppen port, (detta tog jag upp med er för ett tag sen). Deras rökkultur är extrem och de röker helat tiden. Jag förstår att rökning på balkong är hittills inte förbjudet men snälla någon gräns måste det finnas! Grannarna under oss röker där hela tiden och röken går upp till oss, vi kan inte ha balkongdörren öppet och ännu mindre sitta ute. Det värsta är att stanken går in i rummen som har fönster mot balkongen, detta fast de är stängda, min sons rum stinker cigarrett när de är ute och röker, han är bara 11 år. Ska vi behöva tejpa för ventilation och runt fönstren? jag finner detta oacceptabelt och att prata med de kommer att inte hjälpa.
  Trött hyresgäst
 • Hej!

  Jag förstår din frustration och det är inte alls roligt när det luktar cigarettrök. I de allmänna utrymmena, som trapphus, är det inte tillåtet att röka. Men som min kollega svarat här tidigare kan vi inte förbjuda rökning utanför port. Inte heller i lägenheterna eller på balkongerna.

  Jag förstår ändå att du önskar att något kan göras. Jag rekommenderar inte att tejpa för ventilation och runt fönstren, eftersom det kan påverka ert inomhusklimat negativt. Istället rekommenderar jag att du ringer till vår Boservice på 08-580 836 00 som kan hänvisa dig till rätt person att prata med om problemet.

  Vänlig hälsning,
  Li Kommunikatör/ Hyresgästkoordinator

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.