Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Överlåta kontrakt till dotter skriven på min adress.

Hej.
Min dotter har på grund av skilsmässa flyttat hem till mig med sina tre barn. Hon har skrivit sig på min adress och har bott hos mig sen 1 juli 2015. Min fråga är nu om jag kan överlåta kontraktet till henne om/när jag vill flytta till en annan lägenhet. Jag söker lägenhet i olika bostadsköer, men villkoret för att få en bostad är ju att man då sagt upp sitt gamla lägenhetskontrakt.

Kommentarer

 • Hej Marina, tack för din fråga!
  När det gäller överlåtelse följer vi hyreslagen (paragraf 34)  där nedanstående punkter ska vara uppfyllda för att vi ska pröva en ansökan: 
  1. hyresgästen ska själv inte avse att använda lägenheten
  2. att den, till vilken överlåtelse önskas, är närstående till hyresgästen
  3. att det ska finnas ett samboende med hushållsgemenskap och som skall varit varaktigt, minst 3 år
  4. hyresvärden skall kunna godta den föreslagne hyresgästen med hänsyn till inkomster och personliga förutsättningar att sköta sig som hyresgäst
  Med den information du lämnat i din fråga är svaret i dagsläget nej då ni inte uppfyller tredje punkten enligt ovan.
  Med vänlig hälsning
  Katharina
 • HEJ! JAG HAR BOTT I MIN 3:a I NÄRMAST  40 ÅR! Skulle vilja byta mot 2 st. mindre, äR DET MÖJLIGT?
  EN UTAV DOM PÅ BV PGA SJUKDOM
 • Hej Juan!
  Vad roligt att du bott så länge i din lägenhet! Hoppas det betyder att du trivs.

  När det gäller byte så kan man inom Järfällahus inte byta en lägenhet till två lägenheter. Orsaken är att man endast har en lägenhet att byta med och att endast den ena personen står på avtalet.

  Däremot är t ex hemmaboende ungdomar välkomna att köa i vår vanliga externa bostadskö och vår ungdomskö och kan söka lediga lägenheter där.

  Vi har inga förturer, varken medicinska eller andra.

  Har du svårt att använda hiss/trappor så kan du ansöka om att byta till en annan lägenhet via den interna kön. Eftersom du bott så länge i din lägenhet har du lång kötid i interna kön. Vi annonserar ut lediga lägenheter för internbyte regelbundet på www.jarfallahus.se.

  Allmänt gäller att om du behöver få bostaden anpassad på grund av handikapp eller sjukdom så är det kommunen som ombesörjer det.


  Karolina Kommunikatör
 • Hej!
  Min mamma och jag har bott hos er i 8 år. Nu jag och min sambo har skaffat barn och min mamma vill köpa ett liten lägenhet för oss. Men hon vill att kontrakten ska stå på hennes namn. Så min fråga är att kan hon fortfarande behålla den lägenheten hos er?

  Med vänlig hälsning
  Mohammed
 • Hej Mohammed! Jag har kollat med våra uthyrare och nej, våra regler tillåter inte att man står på hyreskontrakt samtidigt som du äger en bostadsrätt.

  Vänliga hälsningar
  Andreas Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.