Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Nytt system gällande grovt avfall.

Hej. Och tack för att man får skriva här.

Nytt system om hantering av grovt avfall har startats och som började gälla från 6 maj. På gångvägen, (Container bytes ut mot mindre kärl) Hur ser planen ut att genomföra detta? Eller rättare ssgt få det att fungera, då det redan innan finns meddelanden som kommer ifrån er att hanteringen av grovt avfall inte fungerar, och mycket hantering kring detta är redan svårlösta, Nu kommer det små kärl istället, Bommen bakom dörren som används i syfte att förhindra stora föremål passeras låses nästan aldrig efter flera påtalningar. Kameran i taket är övermålade sedan lång tid tillbaka och även gjort felanmälning som inte åtgärdats, men det lär många förstå att det tyder på att det bara är en kameraatrapp. Tyvärr också många olika missbruk och intrång sker. I vårt område har det inte varit vaktmästare från er som utfört underhållet i grovsoprummet, det är en firma som avhjälpt detta, men kommer ni även där påbörja hanteringen av våra sopor nu efter förändringen.

Hur kommer detta verkligen fungera?


Kommentarer

 • Hej!
  Tack för ditt meddelande och för att du bryr dig om ditt område.
  Ja, det är inte alltid lätt att få sophantering och källsortering att fungera. Mängden grovt avfall ökar hela tiden på ett bitvis orimligt sätt. Vi har under de senaste åren ökat antalet tömningar flera gånger, men det kastas ändå mer och mer. Det händer också att folk lånar ut sina brickor till företag som slänger sina sopor i de kärl som är till för er hyresgäster.
  Kommunen ansvarar för hämtningen av grovt avfall, och de har bestämt att containrarna nu måste bort av arbetsmiljöskäl. Det kan vi alltså inte råda över.
  Det händer att våra fastighetsskötare måste ta hand om sopor som lämnats på fel ställe, eftersom kommunens hämtare bara hämtar på rätt ställe.
  Det pågår en diskussion om vad man kan göra åt situationen, men just nu har jag ingen mer exakt information att ge dig. Jag ska se till att områdets förvaltare ser ditt meddelande.
  Tack igen för att du hörde av dig!

  Karolina Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.