Laddning av elbil

Hej,
Har Järfällahus någon plan för att möjliggöra laddning av elbilar i era befintliga garage?
Jag kommer under nästa år köpa ny bil och skulle gärna skaffa en elbil, men så länge Järfällahus inte gör något för att kunna ladda elbilar så är det tyvärr inte möjligt. Jag har garage på Vasavägen 72, finns det några planer på att möjliggöra laddning av elbilar i det garaget?

Kommentarer

 • Hej!
  Vad roligt att du frågar efter möjlighet att ladda elbil!
  Vi planerar just nu för våra första laddstolpar. Två stolpar med fyra laddplatser kommer att finnas på Hammarvägen vid Huset på höjden. Ytterligare två stolpar med fyra platser kommer att finnas vid Vasavägen 125. Dessa ska vara på plats inom några veckor. De blir publika stolpar som vem som helst kan använda mot en avgift.
  När det gäller våra hyresgäster i övrigt så undersöker vi just nu en tänkbar lösning som gör att man kan installera mindre laddboxar på befintliga platser där det finns el. Vi hoppas kunna erbjuda detta där det är tekniskt möjligt under vintern, men det är inte helt klart när det blir.
  Karolina Kommunikatör
 • Hej igen,
  Hur har det gått med planerna på att installera mindre laddboxar på befintliga platser? Du skrev tidigare att det var aktuellt under vinter, är det fortfarande en tidplan som är aktuell?
  Finns det några planer på att installera det i garaget på Vasavägen 72?
  Bilspekulant
 • Hej Bilspekulant!
  Vi jobbar just nu med att ta in offerter och upphandla möjligheten till elladdning för bilar. Under vintern blir det tyvärr inte klart, utan ambitionen är nu att få igång denna möjlighet till sommaren. Det kommer att ta olika lång tid på olika ställen, beroende på hur mycket el som måste dras fram etc, men så småningom kommer i princip alla att ha möjlighet att köpa till elladdning till sin fordonsplats.
  Karolina Kommunikatör
 • Hej!
  Jag hoppar in här för att få svar på en fråga om min ena granne som bor på bottenplan. Han har skaffat sig en elbil och laddar den genom sitt fönster in till vardagsrummet varje dag och blockerar då vår portingång så ingen annan bil kan köra in där för att släppa av tung last etc. Är det tillåtet?
  Josefine
 • Hej Josefine!
  Det är inte förbjudet att ladda sin bil ur sitt eget uttag, men däremot är det förbjudet att parkera utanför porten och blockera ingången för annat än en kortare tid för i- och urlastning.
  Kontakta våra bostadskonsulenter så kan vi titta närmare på ärendet.
  Jonas
 • Hej!

  Jag står inför samma valsituation som Bilspekulant och har garage på Termovägen och undrar om och när det finns planer för Lilla Ulvsättra?
  Bilspekulant2
 • Hej igen!

  Missade att fråga huruvida det är tillåtet att ladda elbil i befintliga "kallgarage med el" på Termovägen?
  Bilspekulant2
 • Hej!
  Järfällahus har installerat sammanlagt fyra laddstolpar på Söderhöjden. Vi kommer att utvärdera detta pilotprojekt innan vi går vidare med att installera flera laddstolpar i våra övriga områden. Därför finns det i dagsläget inga konkreta planer på att installera stolpar i Lilla Ulvsättra.

  Vi godkänner inte att man laddar sin elbil ur motorvärmaruttaget på sin garageplats. Dessutom är det olämpligt att försöka ladda elbilen ur detta uttag. Det ger bara ström om det är kallare än fem plusgrader ute, och då ger det ström pulsvis i fem minuter varje kvart. Detta sätt är anpassat för att försörja motorvärmare, inte för att ladda elbilar.
  Jonas
 • Hej
  Ladda elbilar på Hårstabacke, när kan det bli möjligt?, har ingen elbil än men min nästa bil ska bli elbil inom typ 5 år. Hur går det med utvärdering med dom publika laddplatser. Det dag jag skaffar elbil så kan jag tänka mig att bekosta ladduttag på min parkerings plats tankar om detta?
  Torulf
 • Hej Torulf och tack för din fråga! Det pågår ett arbete för att kunna erbjuda våra hyresgäster en laddlösning för elbilar. Förhoppningen är att inom ett år ha en lösning på plats för våra hyresgäster. Angående det befintliga utbudet så har vi 8st laddplatser på Söderhöjden.
  Andreas Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.