Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Hur länge måste jag stå i kö för att få lägenhet??

Hur länge måste jag stå i kö för att få lägenhet? ... och trotts att jag har högst poäng än vad alla söker så hamnar jag på plats 11 eller 15
 Brukar köpoängen ändras om det är fler som söker.?.. för det kan stå ex 1670 poäng sedan ändras den 1780 osv.  Hur fungerar erat system.?

Ibrahim

Kommentarer

 • Hej!

  Det stämmer att köpoängen ändras när fler söker. Är det så att någon med högre poäng söker efter dig hamnar han före i kön och din köplacering ändras.
  Är det så att någon som har högre poäng väljer att avstå hamnar du längre fram i kön.
  Kötiden är ca 6 år men varierar beroende på hur många poäng de andra sökande har vilket kan resultera i att det både kan vara kortare väntetid eller längre.

  Hoppas du förstår min förklaring annars är du välkommen att skiva igen.

  Önskar dig en fin dag.
  Jelena
 • Hur längre måste jag stå I kön för att få lägenhet? Mina sidor  det  är sparrad
   Mvh george 

  George
 • Hej George!

  Det är ca 6 års väntetid som det ser ut idag. Kötiden varierar beroende på vad andra sökande har för poäng.

  Med vänlig hälsning

  Jelena
 • Hej Jelena!
  När jag registrerade mig i Järfällahus då var att man ska sto 4 år i kö!!
  De min tid har kommit redan men har inte kommit en,har ni ändrat tid för kö?!

  Abdrussul
 • Hej Abdrussul, tack för din fråga.

  Det finns flera faktorer som kan påverka kötiden men generellt kan man säga att kötiden påverkas av antal uppsägningar. Dessvärre är det så att ju färre uppsägningar vi får desto färre lägenheter kan vi annonsera ut.  
  Detta gör att kötiden kan ändras.

  Hoppas mitt svar  hjälpt dig.
  Vänliga hälsningar
  Lisa Hyresgästkoordinator
 • Hej!

  Om man bor hos Järfälla hus i studentlägenhet och vill stå i internkö går det att göra? Egentligen han är boende hos Järfälla hus, och borde tillhör till internkö.


  Mvh,
  Omer
  Omer
 • Hej Omer! Regler och villkor för våra studentlägenheter skiljer sig från de för andra lägenheter. Man kan inte stå i interna kön. Däremot kan man stå i externa kön. På så vis kan man samla kötid medan man bor i Almen och sedan kunna söka en vanlig lägenhet via externa kön när man blir över 25 år (gäller ungdomslägenheter) eller slutar studera (gäller studentlägenheter).
  Mitt råd till dig är därför att logga in på Mina sidor på jarfallahus.se och kryssa i att du vill stå i externa kön. Sedan måste du logga in minst en gång om året för att behålla dina köpoäng.
  Karolina Kommunikatör
 • Jag jobbar som buss chaufför i Nobina Kallhäll men jag bor Tumba torg
  jag är fast anställ i 3 år . Hur kan jag göra för att få lägenhet snabbare .
  Makangu Nicolas Diakanua
 • Hej Makangu!
  Eftersom du har en arbetsgivare i Järfälla kan du köa i vår externa kö via www.jarfallahus.se. Sedan gäller det att logga in MINST en gång om året för att behålla köpoängen. Tyvärr är kön ganska lång. I genomsnitt behöver du sex års kötid för att få ett förstahandskontrakt. Vi har inga förturer så det finns tyvärr inga snabbare sätt.
  Lycka till med bostadssökandet!
  Karolina Kommunikatör
 • Gäller sex årsväntetid även för 55 pluss? Jag har stått i kö i ca ett halvår och har fått ett erbjudande. Skickar ni ut till alla som anmält sig på en 55 pluss eller bara till dom som har chans att få?
  Lena Brännström
 • Hej Lena!
  För våra seniorbostäder (60+) är kötiden i genomsnitt ungefär fem år. Om du söker en ledig lägenhet i Piloten kan det räcka med kortare kötid.
  Det låter som du får tips från oss när en lägenhet som matchar dina önskemål finns publicerad som ledig på vår webbplats. Detta är alltså inte ett erbjudande utan endast ett tips. Du får det för att du kryssat i på Mina sidor att du önskar få detta. Är du intresserad av någon av dessa lägenheter måste du aktivt ansöka om den.
  Lycka till med bostadsletandet!
  Karolina Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.