Till senaste kommentaren

Hur länge måste jag stå i kö för att få lägenhet??

Hur länge måste jag stå i kö för att få lägenhet? ... och trotts att jag har högst poäng än vad alla söker så hamnar jag på plats 11 eller 15
 Brukar köpoängen ändras om det är fler som söker.?.. för det kan stå ex 1670 poäng sedan ändras den 1780 osv.  Hur fungerar erat system.?

Ibrahim

Kommentarer

 • Hej!

  Det stämmer att köpoängen ändras när fler söker. Är det så att någon med högre poäng söker efter dig hamnar han före i kön och din köplacering ändras.
  Är det så att någon som har högre poäng väljer att avstå hamnar du längre fram i kön.
  Kötiden är ca 6 år men varierar beroende på hur många poäng de andra sökande har vilket kan resultera i att det både kan vara kortare väntetid eller längre.

  Hoppas du förstår min förklaring annars är du välkommen att skiva igen.

  Önskar dig en fin dag.
 • Hur längre måste jag stå I kön för att få lägenhet? Mina sidor  det  är sparrad
   Mvh george 

 • Hej George!

  Det är ca 6 års väntetid som det ser ut idag. Kötiden varierar beroende på vad andra sökande har för poäng.

  Med vänlig hälsning

 • Hej Jelena!
  När jag registrerade mig i Järfällahus då var att man ska sto 4 år i kö!!
  De min tid har kommit redan men har inte kommit en,har ni ändrat tid för kö?!

 • Hej Abdrussul, tack för din fråga.

  Det finns flera faktorer som kan påverka kötiden men generellt kan man säga att kötiden påverkas av antal uppsägningar. Dessvärre är det så att ju färre uppsägningar vi får desto färre lägenheter kan vi annonsera ut.  
  Detta gör att kötiden kan ändras.

  Hoppas mitt svar  hjälpt dig.
  Vänliga hälsningar
 • Hej!

  Om man bor hos Järfälla hus i studentlägenhet och vill stå i internkö går det att göra? Egentligen han är boende hos Järfälla hus, och borde tillhör till internkö.


  Mvh,
  Omer
 • Hej Omer! Regler och villkor för våra studentlägenheter skiljer sig från de för andra lägenheter. Man kan inte stå i interna kön. Däremot kan man stå i externa kön. På så vis kan man samla kötid medan man bor i Almen och sedan kunna söka en vanlig lägenhet via externa kön när man blir över 25 år (gäller ungdomslägenheter) eller slutar studera (gäller studentlägenheter).
  Mitt råd till dig är därför att logga in på Mina sidor på jarfallahus.se och kryssa i att du vill stå i externa kön. Sedan måste du logga in minst en gång om året för att behålla dina köpoäng.
  Karolina Kommunikatör
 • Jag jobbar som buss chaufför i Nobina Kallhäll men jag bor Tumba torg
  jag är fast anställ i 3 år . Hur kan jag göra för att få lägenhet snabbare .
 • Hej Makangu!
  Eftersom du har en arbetsgivare i Järfälla kan du köa i vår externa kö via www.jarfallahus.se. Sedan gäller det att logga in MINST en gång om året för att behålla köpoängen. Tyvärr är kön ganska lång. I genomsnitt behöver du sex års kötid för att få ett förstahandskontrakt. Vi har inga förturer så det finns tyvärr inga snabbare sätt.
  Lycka till med bostadssökandet!
  Karolina Kommunikatör
 • Gäller sex årsväntetid även för 55 pluss? Jag har stått i kö i ca ett halvår och har fått ett erbjudande. Skickar ni ut till alla som anmält sig på en 55 pluss eller bara till dom som har chans att få?
 • Hej Lena!
  För våra seniorbostäder (60+) är kötiden i genomsnitt ungefär fem år. Om du söker en ledig lägenhet i Piloten kan det räcka med kortare kötid.
  Det låter som du får tips från oss när en lägenhet som matchar dina önskemål finns publicerad som ledig på vår webbplats. Detta är alltså inte ett erbjudande utan endast ett tips. Du får det för att du kryssat i på Mina sidor att du önskar få detta. Är du intresserad av någon av dessa lägenheter måste du aktivt ansöka om den.
  Lycka till med bostadsletandet!
  Karolina Kommunikatör
 • Hej igen. Finns Järfällahus med i Bostadsförmedlingen i Stockholm? Dvs kan jag få en lägenhet i Järfällahus om jag står i kö i  Bostadsförmedlingen Stockholm?
 • Hej Lena!
  Vi förmedlar en del av våra lediga lägenheter via Bostadsförmedlingen. Det gäller dock inte seniorlägenheter, som endast förmedlas via vår egen seniorkö.
  Karolina Kommunikatör
 • Hej
  Jag bor i lägenhet som är 4an och vill byta till 5an,
  Hur ska jag göra?
 • Hej Fatima!
  Det finns två sätt att försöka byta sin lägenhet.


  Interna kön
  Om du har bott i din nuvarande lägenhet i minst 3 år kan du söka lägenhet i vår interna kö.
  Interna kön är till för dig som redan är hyresgäst och vill söka en annan lägenhet inom Järfällahus.
  Du söker de lägenheter vi annonserar i interna kön på Mina Sidor. Din boendetid är din kötid.
  Den som har längst boendetid bland de sökande blir nummer 1.


  Bytestorget
  Om du inte har möjlighet att söka i den interna kön ännu kan du gå in på Bytestorget som finns på Mina Sidor.
  Du bör ha bott minst 1 år i din nuvarande lägenhet innan direktbyte via Bytestorget kan ske.
  På Bytestorget kan du titta på andras annonser och även lägga upp en egen annons.
  Finner du något intressant via Bytestorget och båda parter är överens om att man önskar byta lägenhet, lämnar du in en ansökan i pappersform för prövning till oss på Järfällahus.

  Skulle du hitta någon person att vilja byta med, som inte bor hos Järfällahus, lämnar ni in en ansökan till vardera hyresvärd.

  Lycka till med bytesplanerna!


  Karolina Kommunikatör
 • Hej,  min fråga är . Jag var registrerats i 1 år ,Men när jag såg mina sidor jag kan inte gå framme. När jag började var jag i 296 ,förra veckan var jag i numret 319 och nu är jag på numret 327.
 • Hej Erika!
  Du får ett köpoäng per dag som du står i kön.
  Det bildas en egen kö av alla som ansökt om en specifik lägenhet. Den som har längst kötid blir nummer 1. Det innebär att du kan komma på olika plats till olika lägenheter som du sökt - det beror ju på hur många köpoäng de andra har. Din plats kan också variera tills ansökningstiden är slut för just den lägenheten.
  1 år är en ganska kort kötid. I genomsnitt behövs 6 års kötid för att få ett förstahandskontrakt. Därför rekommenderar vi att du står kvar i kön och fortsätter söka. Logga in på Mina sidor MINST en gång om året, annars förlorar du din kötid.
  Lycka till!
  Karolina Kommunikatör
 • Tack Karolina !
 • Hej !  Jag bodde   17 år  i järfälla ,   men  nu   jag  har inte  behöver  hjälpa  mig  vad ska jag  göra kommer  tillbaka  ? Tack  .
  Ama
 • Hej och tack för din fråga!

  Är du boende eller arbetar i Järfälla kan du ställa dig i vår externa kö.
  Då krävs att du som bostadssökande antingen är bosatt i (dvs skriven i) eller arbetar för en arbetsgivare i Järfälla kommun. Vid ansökningstillfället ska du ha haft en sådan anknytning till kommunen under minst 50% av din kötid.

  Bor eller arbetar du inte i Järfälla söker du bostad genom Bostadsförmedlingen.

  Hoppas detta är svar på din fråga!

  Vänliga hälsningar,
  Andreas Kommunikatör
 • Det var inte alls svar på min fråga........,det var seniorboende jag ville fråga om.
  anita
 • Hej Anita, vad gäller seniorbostäder hyr Järfällahus ut seniorlägenheter på två platser i Barkarby.

  För att kunna ansöka om dessa bostäder måste du:
  • Vara minst 60 år gammal
  • Vara folkbokförd i Järfälla eller ha din arbetsplats i Järfälla kommun
  Seniorboende förmedlas via en särskild kö som är öppen för dig som är 60 +.
  För att börja köa för seniorboende, registrera dig som bostadssökande här på webbplatsen. Aktivera dig sedan i seniorkön från Mina sidor. Din kötid räknas från den dagen då du aktiverat dig i seniorkön. Sedan ansöker du om de lediga seniorbostäder som läggs ut här på webbplatsen.

  Samma regler gäller för ansökan till seniorbostad som vid ansökan av annan bostad.
  Exempel: Endast de sökande som har längst kötid kallas att titta på lägenheten, du förlorar din kötid om du inte uppdaterar Mina sidor minst en gång om året, du måste ha tillräcklig inkomst för att få kontrakt på lägenheten etc.

  Vänlig Hälsning,
  Andreas Kommunikatör
 • Hejsan, jag har lite svårt att förstå det hära att (kommunen under minst 50%)
  Om jag får jobb i Järfälla och bor hos en anhörig, hur länge måste jag ha jobbat och bott... innan jag kan ställa mig sökande för Externa kön för en lägenhet och hur många år skulle det ta innan man troligen får en hyreslägenhet


  MvhChrister
  Christer
 • Hej Christer!
  Bra att du frågar.
  Du registrerar dig i vår externa kö på jarfallahus.se.
  Efter några år söker du en av de lediga lägenheter vi regelbundet annonserar ut på samma webbplats. Du och alla andra som sökt just den lägenheten bildar en egen kö. Den av er som har längst kötid får kontraktet - förutsatt att han/hon uppfyller våra övriga krav. Ett av kraven är att man måste ha bott eller jobbat i Järfälla under mer än hälften av kötiden. Det kollar vi alltså först när du är aktuell för ett kontrakt.
  Hoppas att det var svar på din fråga.
  Karolina Kommunikatör
 • Karolina, Tack för svaret. Då antar jag att kö-tiden är runt 6år... efter ha läst runt här på forumet.
  Christer
 • Ja, i genomsnitt är kötiden ungefär sex år. Men det kan förstås variera lite beroende på hur många som söker en viss lägenhet.
  Karolina Kommunikatör
 • Hejsan!
  Jag har en fråga om de går och svara på.

  Ni bygger 132 nya lägenheter vid riddarparken som är inflyttning nästa år 2020. När jag anmäler ett intresse idag på ett hus så hamnar jag alltid mellan 90-100 ungefär av de 400+ som ansökt till samma lägenhet. Finns de chans att jag blir erbjuden lägenhet av de 132 eftersom jag alltid ligger på plats 90 ungefär. Hoppas ni förstår min fråga. Tacksam för svar

  Mvh Ayan

  Ayan
 • Hej Ayan!
  Jag tror att jag förstår din fråga. Du undrar om du har någon chans att få en lägenhet i Riddaren 2020.
  Det är svårt att svara på. Det beror på hur stor efterfrågan blir. Generellt sett behöver du i genomsnitt 6 års kötid till de lägenheter vi annonserar ut, men det kan variera. Allt beror på hur mycket kötid de andra som söker samma lägenhet som du har.
  Eftersom Riddaren aldrig varit ute för uthyrning så vet vi inte hur stort intresset kommer att vara. Mitt råd är därför att stå i kön, komma ihåg att logga in MINST en gång om året för att inte åka ur kön och sedan prova att söka lägenheterna när de annonseras ut på jarfallahus.se.
  Lycka till!
  Karolina Kommunikatör
 • Hej!
  Tack för svar.
  Jag kommer ha stått i kön i ca 5 år och 7 mån när lägenheterna hyrs ut nästa år. Men handlar de om åren man stått i kön också? Eller endast poängen + kö platsen man ligger på tex köplats 10.


  Mvh
  Ayan 

  Ayan
 • Hej Ayan!
  Nej, det handlar inte om år. Det handlar bara om köpoäng. Sen måste man förstås också uppfylla vissa krav, såsom fast inkomst. Den bedömningen görs efter att man blivit etta i kön till en specifik lägenhet.
  Karolina Kommunikatör
 • Ok tack för svar 😊
  Ayan
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.