Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Kan man överlåta kontrakt och köpoäng?

Hej!
Jag har en lägenhet  hos er, och vill fråga om jag kan överlåta lägenhet till mitt barn pga han bor hos mig med sin sambo och de ska få barn  i juni. han har bra inkomst men har hade skulder hos kronofogden men han har redan betala allt för två år sen så han har ett år kvar till med markering. Och om det gör att överlåta lägenhet till han förlorar jag mina köpoang? Så min tanke är att överlåta min lägenhet till min son och sen får jag söka en ny lägenhet med mina köpoang som jagr har hos er.
Mvh Cristian

Kommentarer

 • Hej Cristian!
  Tack för dina frågor.

  Du kan bara överlåta ett kontrakt under vissa förutsättningar. Bl a måste den du ska överlåta till ha bott i din lägenhet en längre tid, och du måste själv flytta därifrån. Du ansöker om överlåtelse och sedan gör Järfällahus en prövning.

  Det är dock inte möjligt att överlåta till någon som har betalningsanmärkningar.

  När det gäller köpoäng så kan du inte överlåta dem i det här fallet. Dessutom kan du bara använda köpoäng i interna kön för att söka just internt. För att kunna söka i externa kön måste du stå i kö där, och då måste du först flytta från Järfällahus.

  Här kan du läsa mer om reglerna för våra köer.

  Karolina Kommunikatör
 • hej, jag har en lägenhet hos er. jag och min dotter har bott tillsammans. det jag som står på lägenhets kontrakt förut min dotter var liten nu hon fyllde 20 år i july i år. Jag tänker att dela kontrakt med henne. Finns det möjlighet att dela kontrakt med min dotter och hur går det till?

  mvh

 • Hej Sara!
  Tack för din fråga.
  Vi skriver aldrig in personer på befintliga kontrakt. Kontraktet är bara ditt.
  Däremot kan din dotter köa via vår vanliga, externa kö. Hon registrerar sig som bostadssökande på www.jarfallahus.se. Klicka på fliken "Sök ledigt" och välj sedan "Registrerar dig i bostadskön".
  Karolina Kommunikatör
 • Hej!

  Jag bor hos mamma i befintlig lägenhet bot här i cirka 8 år, min mamma står i kö i internkö också.

  Min fråga är om hon kan ta en ny lägenhet med hennes köpoäng och skriva det på mig som är hennes son?
 • Hej!

  När man byter lägenhet försvinner kö poängen och man börjar samla på nya.

  Om jag förstår dig rätt skulle du önska få hennes kö poäng, vilket tyvärr inte går då kö poängen är personliga och går ej att överlåta.
  Man kan inte heller byta bostad för att sedan skriva över den på dig.

  Önskar dig en fin dag!
 • Hej, jag och min sambo har bott hos er i 3 år. Det är våra första lägenhet hos JärfällaHus. Lägenheten står på henne. Vi ska separera oss , och hon vill flytta ( hon har ståt i kön under dem 3 år men inte jag ). Kan hon överlåta den lägenheten till mig så att jag kan bå kvar ? Om det är möjligt , ska hon tappa  hennes köpoäng ?
  Tack!
 • Hej!

  Ni får göra en ansökan gällande att överlåta lägenheten på dig och se om det går igenom.
  Flyttar hon ifrån lägenheten kan hon inte behålla några poäng, istället får hon ställa sig i den externa kön och börja samla på nya.

  Önskar dig en fin vecka!
 • Jag förstog inte riktigt angående köpoäng. Vi bor ihop nu. Hon har samlat   köpoäng. Får hon använda dem samlade köpoäng för att söka ny lägenhet  där hon ska flytta i och  överlåta lägenheten vi bor i till mig ?
  Hur kan vi får klart svar om det går eller inte går överlåta lägenheten till mig innan hon ska söka ny lägenhet så att vi vet exakt om jag får eller inte får rätt att bo kavr där vi bor ?
  Tack!
 • Hej!

  Hon kan inte använda köpoängen för att få en ny bostad hos oss och samtidigt låta dig bo kvar i nuvarande lägenheten.
  För mer specifika svar är du välkommen att kontakta en uthyrare hos oss, det är de som handlägger denna typ av ärenden.

  Du når oss på 08 580 83 600, fråga efter en uthyrare och meddela vilken adress det gäller så kopplar vi dig rätt.
 • Hej!
  Var hittar jag antal poäng som jag har samlat?
  Tack på Förhand
 • Hej!

  Tack för din fråga. Du hittar dina köpoäng genom att logga in på Mina sidor med lösenord eller BankID. Väl inloggad skrollar du neråt på startsidan, där står sedan "köpoäng/ ködatum".

  Hoppas detta svar hjälpte dig!
  Med vänlig hälsning,
 • Hej!
  Hur räknar man köpoäng?
  Hur många poäng kan man få per år?

 • Hej Bengt!
  Nej, man kan inte överlåta köpoäng. De är personliga. Man får ett köpoäng per dag som man står i kön. När det handlar om externa kön är det viktigt att logga in MINST en gång om året för att inte förlora sina köpoäng.
  Karolina Kommunikatör
 • Går det aldrig att överlåta lägenhet trots betalningsanmärkningar? Tänker tex scenario att vuxet barn bor med sina föräldrar och föräldrarna dör och vuxna barnet har ett eget barn och ingenstans att ta vägen trots fast anställning. Får denna inte ta över lägenheten då, utan hamnar på gatan? Går det inte ens med en borgenär via socialen tillexempel?
  Maria
 • Hej Maria!
  Tack för din fråga. Frågan är komplex och det finns inte ett generellt svar att ge. I ett sådant läge görs en individuell prövning då man tittar på omständigheterna (hur länge man varit folkbokförd på adressen m m) och därefter görs en bedömning. Om du vill ha ett fylligare svar är du välkommen att ringa Järfällahus på 08-580 836 00 och prata med en uthyrare som har mer detaljerad kunskap om detta.

  Karolina Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.